10 найнебезпечніших продуктів, які взагалі не можна їсти

ПОЛІТИКА-ПОДІЇ УКРАЇНИ

Якщо ви купуєте продукти, які щодня виставляються на полицях сучасного супермаркету, то вам просто необхідно прочитати цей пост! На жаль, сьогодні кількість шкідливих і небезпечних для здоров’я продуктів у багато разів перевершує число корисних і екологічно чистих товарів.

Читаючи склад того чи іншого продукту, ви, як правило, знайдете лише хвалебні відгуки маркетологів і компаній-виробників. Перебільшення цінності ефектно закривають собою справжні властивості виробу. Секрет складу ховається за нерозбірливими літерами і невідомими інгредієнтами.

Зрозуміло, за якістю харчової продукції стежать спеціальні органи контролю. Однак їсти чи не їсти ту чи іншу їжу — кожен покупець вирішує самостійно.

Ми підготували для вас список з 10 найбільш небезпечних і шкідливих для нашого здоров’я продуктів і добавок. Вживання нижчепереліченої «їжі» приведе до хвороб і моторошних патологій.

1. Продукти, в яких однозначно міститься ГМО

Арахіс. У нього імплантують рослинний ген петунії. У великих дозах — дуже отруйний. Чи будете ви купувати його, якщо дізнаєтеся, що навіть комахи не їдять цей представник бобових ?!
Консервований зелений горошок.
Консервована цукрова кукурудза.
Закордонна картопля.
Палички крабові, що включають в свій склад крабову есенцію, яку змішують з геномодифікованою соєю.
Розчинне какао.

2. Е-621, або глутамат натрію

Просто візьміть товар з полиці і почитайте склад. Якщо серед інгредієнтів значиться підсилювач смаку глутамат натрію, спокійно покладіть упаковку назад. Сьогодні його додають всюди. Будьте пильні! Краще купіть натуральні продукти: сіль, перець горошком, буряковий цукор і так далі.

3. Всюдисущі цукрозамінники

Не всі цукрозамінники калорійні, плюс до всього, вони досить економічні: всього лише 1 контейнер може замінити до 12 кг цукру! Однак вважати їх через це корисними продуктами — справа неблагородна і небезпечна.

Після того, як ви скористаєтесь продукцією, що містить цукрозамінник, ваш стравохід, «відчувши» солодкий смак, подумає, що з хвилини на хвилину мають надійти вуглеводи. Однак їх він так і не дочекається. Після подібної «обманки» ваш організм протягом цілої доби не сприйматиме чисті вуглеводи. Більш того, потрапляючи в стравохід, вони будуть викликати у вас сильне почуття голоду. НЕ вживайте цукрозамінники!

4. Малосольний оселедець, розфасований в пластикових упаковках


Подібний вид продукції повинен обов’язково зберігатися в олії, і тільки в ній! Ніякий оцет або вино не можуть зберегти оселедець свіжим. Купуючи малосольну рибку, зверніть увагу на те, у що вона упакована і в чому зберігається. Якщо в упаковці олії немає, значить, в рибу додали уротропін.

5. Каші швидкого приготування і крупи з додаванням ароматизаторів і синтетичних барвників

Особливо це стосується тих продуктів, які містять добавки, ідентичні натуральним. Подібні речовини володіють характерним запахом і присмаком різних ягід і фруктів: яблука, банана, малини, груші і так далі. Природно, ніяких натуральних інгредієнтів тут немає.

6. «барбариски»

Дивно, але ці льодяники здатні пропалити стіл разом зі скатертиною! Перевірте самі: візьміть «барбариски», злегка змочіть їх водою і залиште ці цукерки на тканині. Через деякий час подивіться, що у вас вийде … Неймовірно, але завдяки сильній хімічній есенції, що міститься в цукерці, «барбариски» пропалюють навіть пластик. А тепер подумайте, що відбудеться з вашим шлунком.

7. Транс-жири

Низькоякісне масло 72,5% жирності купувати НЕ МОЖНА. У ньому міститься транс-жир: низькосортна рослинна олія, розбита воднем.
Жирність натурального масла просто не може бути нижчою 82,5%. У тому випадку, якщо ви не знайдете продукт з таким вмістом жирності, краще їжте рослинну олію. «Корисніше» з’їсти цілу пачку справжнього вершкового масла, ніж кілька ложок продукту з транс-жирами.

8. Малосольна червона ікра

Аналогічно оселедцю малосольная червона ікра недовго зберігається. Виняток становлять заморожі або сильносолені види. Якщо ви бачите слабосолону ікру, пам’ятайте: або в неї додали уротропін, або лимонну кислоту. Звичайно, в продукті можуть бути використані і інші добавки, однак результат завжди один — формальдегід.

9. Кукурудзяні палички, цукрові «подушечки» і пластівці

Купувати солодкі пластівці і кукурудзяні палички небезпечно, адже у виробництві подібної продукції цукор НЕ використовується. Він горить при 140 ° C, тому замість нього до складу «смачненького» в завидній кількості додають цикломат — дуже шкідливий цукрозамінник.

10. Мармелад

За часів СРСР виробляли зовсім інший продукт, що містив натуральні інгредієнти. Побачивши схожі солодощі на полицях в магазині, не спокушайтеся! Сучасний мармелад з тим радянським не має нічого спільного. Простіше кажучи, сьогодні це «ласощі» є великим творінням хімічної індустрії. Вживати подібний продукт — смертельно небезпечно.

Ви зробили висновки з приводу прочитаного? Сподіваюсь що так. Запам’ятайте одне: речовина, яка не може бути перевареною організмом, перетравлює сам організм. Завдяки правильному харчуванню, ретельному догляду за «внутрішньою» гігієною і грамотними фізичними навантаженнями ваш біологічний вік почне зворотний відлік.



Поділитися в соц.мережах

Добавить комментарий