Галка рекомендує: 5 натуральних продуктів, що містять пробіотики

ПОЛІТИКА-ПОДІЇ УКРАЇНИ

Пробіотики – навіщо вони потрібні організму і в яких продуктах містяться.

Бактерії та мікроби, в основному, асоціюються у нас із чимось поганим. Особливо, в часи пандемії коронавірусу, пише ictv.

Проте є такі, без яких нашому організму не обійтись.

Вони можуть сприяти зниженню ваги, поліпшують стан шкіри і роботу імунної системи, а також запобігають розвитку деяких захворювань, у тому числі й раку.

До числа таких дружніх бактерій відносяться пробіотики.

Отже, пробіотики або еубіотики — живі мікроорганізми, які часто додають у раціон як харчові добавки. Вживають їх із метою поліпшення або й відновлення мікрофлори кишківника, що позитивно відбивається на роботі всіх систем організму.

Тепер, коли в тебе не залишилось сумнівів у користі пробіотиків, час поговорити про те, яким чином ти можеш отримати їх у своєму харчуванні.

Ранок у Великому Місті підготував для тебе корисну добірку.

Продукти, що містять пробіотики

Кефір

кефір фото

Фото: Pixabay

Якщо у тебе немає протипоказань до цього кисломолочного продукту, то слід почати вживати його на регулярній основі.

Він багатий на вітаміни, білок та амінокислоти.

Покращує травлення і активізує синтез шлункового соку.

Та найголовнішою перевагою кефіру є наявність у ньому пробіотиків. Вони запобігають процесам гниття та покращують роботу кишківника.

Скляночка кефіру щовечора (його низька калорійність тебе приємно здивує), і ти вже зовсім скоро помітиш покращення стану всього організму.

Йогурт

Він не лише покращує травлення, додає енергійності та виступає корисним перекусом для тих, хто худне.

Йогурт є справжнім рекордсменом із кількості корисних бактерій та вітамінів у своєму складі.

Пробіотиків тут міститься із надлишком, що і є причиною популярності продукту.

Крім пробіотиків, в йогурті міститься багато вітамінів та мікроелементів: це калій, фосфор, рибофлавін, йод, цинк, вітамін B5 і B12.

Тому, не варто зволікати. Адже це не просто корисно, а й смачно!

Квашена капуста

квашена капуста фото

Фото: Pixabay

Виявляється, квашена капуста, смак якої тісно переплітається із відголосом дитинства, є ідеальним джерелом вітамінів для зимового періоду.

Чому? Бо процес закваски не руйнує вітамінів, а навпаки — підкреслює у них найкорисніше.

У квашеній капусті містяться корисні для організму пробіотики і велика кількість вітаміну С.

Через це вона зміцнює імунітет, покращує процес травлення та посилює стресостійкість організму в зимовий період.

Темпі

Якщо ти не чув(-ла) про цей продукт раніше, то знай — він точно вартий твоєї уваги.

Темпі або темпех — білкова їжа індонезійського походження, виготовлена з ферментованої сої.

Оскільки сьогодні соєві ладні прирівнятись до продуктів тваринного походження за якістю білка, то не сумнівайся — його денна норма тобі забезпечена при вживанні всього лиш 110 г темпі.

Низькокалорійний, зате багатий на вітаміни, амінокислоти та пробіотики. Вони здатні виводити токсини із кишківника без шкоди для його клітин.

А також багато, хто каже, що комерційні тофу і соя поступаються темпі за рівнем смаку.

Можливо, час перевірити (звісно, якщо немає протипоказань)?

Кімчі

кімчі фото

Фото: Pixabay

Говорячи про відому з дитинства квашену капусту, ми просто не змогли оминути смачний гарнір корейської кухні.

Готують цю страву з пекінської капусти, яку залишають на деякий час кваситися з гострими інгредієнтами.

Вона багата на безліч елементів: пробіотики, клітковину, вітаміни та антиоксиданти.

Але окрім користі, ще й дуже смачна, тому й така популярна у всьому світі.

Придбати кімчі можна у готовому вигляді, а можна спробувати приготувати самотужки. Рецептів у інтернеті — хоч відбавляй!


Приєднуйтеся до “Галки” у  Telegram та Instagram — найважливіші та найсвіжіші новини одразу у Вашому телефоні! 

Loading…

Поділитися в соц.мережах

Добавить комментарий