Що відбувається з організмом, якщо ви щодня п’єте чай

ПОЛІТИКА-ПОДІЇ УКРАЇНИ

Чай – основний напій холодного сезону: ми можемо пити його на сніданок, після обіду, а також під час вечері. Як це впливає на наш організм та чому все ж варто відмовитися від зловживання чаєм – читайте у нашому матеріалі.

Кожен вид чаю – це унікальна традиція, неповторний смак та комплекс корисних та шкідливих властивостей.

Останні залежать від умов зростання чайного куща та способу обробки чайних листків. Після приготування тих чи інших сортів в наш організм потрапляє теїн, який володіє тонізуючою дією та підвищує тиск.

Але чи корисно вживати його в великій кількості та що відбувається з організмом, якщо вживати чай щодня, розібрався ресурс Beautyhack.

Читайте також:Що пити на ніч для міцного сну: 5 корисних напоїв

Вплив чаю на організм / Фото Pexels

Чай знижує ризик ракових захворювань і діабету

Дослідження говорять про те, щочорний і зеленийчай містятьречовини, які захищають організмвід онкологічних захворювань, зокремаце стосується раку шкіри, шлунка, легень і молочної залози.

Попри невелику кількість даних, вчені продовжують включати чай всписок продуктів, якізахищають від онкології. Також, згідно з недавньою доповіддю швейцарських фахівців, часте вживання чорногочаю(без додавання цукру)може знизити ризик діабету 2-го типу.

Заряджає бадьорістю вранці та допомагає заснути ввечері

Завдяки вмістутеїну,міцнийчай допомагає підбадьоритися вранці не гірше, аніж кава. А правильно обраний сорт допоможе заспокоїти нервову систему перед сном. Найкраще длядосягнення легкого седативного ефекту підійде китайський чайТе Гуань Інь–з роду улунів. Саме його обирають ченці, які проводять медитативні церемонії, тож щоденне використання цього сорту позитивно вплине на ваш емоційний фон.


Чай зміцнює імунітет / Фото Pexels

Нормалізує артеріальний тиск і зміцнює імунітет

У чорному і зеленому чаї міститься високий відсоток вітаміну P, якийзнижує артеріальний тиск і зміцнює імунітет. Не дарма існує величезна кількість народних рецептів цього напою для запобігання застудних захворювань.

Сприяє схудненню

В Азії жоден прийом їжі не обходиться без чайної церемонії. Щоправда, для них обираютьзелений чай. За словами лікарів, цейнапій покращує травленняі допомагає не набрати зайві кілограми, виводячишлаки з організму.

Бореться зі старінням

Катехіни зеленого чаюуповільнюють старіння шкіри. При цьому чорний може застосовуватисяяктонікдля обличчя. Проникаючи в найглибші шари дерми, вінзабезпечує зволоження і заспокоєння шкіри.

Чому не варто пити чай щодня / Фото Pexels

Негативна дія чаю при щоденному вживанні

Чай, як і будь-який продукт, може бутишкідливим в надмірних дозах. Чорний чай здатен пошкодити емальзубів, а зелений –сприяти набряку обличчя.

Оптимальна доза чаювизначається індивідуально. Але найчастіше вона становить не більше трьох чашок по 300 мл протягом доби.

Хімічний склад чаю:

  • дубильні (фенольні) речовини;
  • кофеїн 2-4%;
  • вітаміни: В1, В2, Р, РР, С;
  • пантокринова кислота;
  • ефірні олії;
  • мінеральні речовини: калій, кальцій, фосфор, магній.

Автор:Юлія Бабич



Поділитися в соц.мережах

Добавить комментарий